4400 Nyíregyháza, Család utca 156/A.
+36 30 304 5944    H-V 9:00-19:00

Sütemény és fogyókúra

Érezted már úgy, hogy a fogyókúra kellős közepén majdnem megőrültél egy szelet süteményért? Ha sétáltál már el könnyekkel küszködve cukrászda mellett, miközben a csokis sütemény képét próbáltad kitörölni a fejedből és helyette az edzőcuccodra koncentrálni, van egy jó hírünk! A fogyókúra alatt is belefér egy kis szénhidrát fogyasztás, sőt, gyakorlatilag kötelező is!

A szervezet úgy működik, hogy ha megvonsz tőle valamit, akkor elkezdi hiányolni. Tegyük fel, hetek óta nem ettél lisztet, cukrot vagy bármilyen szénhidrát forrást. Mikor legközelebb beleharapsz egy pogácsába, az biztos, hogy rögtön a fenekeden vagy a hasadon landol majd, hiszen a szervezeted azonnal elraktározza, ha esetleg újra fellépne az eddigi ínséges időszak. Pontosan ezért néha muszáj egy kis édességet is fogyasztanod, különben folyamatosan becsapod a saját testedet, ami hosszú távon bizony nem vezet jóra.

Hogy fogok fogyni, ha süteményt eszem?

Na nem azt mondtuk, hogy falj fel azonnal egy egész tortát! Itt is játszik a mértékletesség. Egy sütemény ebéd után vagy a reggeli kávé mellé tökéletesen belefér, így nem csak te leszel boldog, hanem a szervezeted is. Ha nagyon aggódsz a cukor miatt, választhatsz cukormentes sütit is, hiszen ez is tartalmaz szénhidrátot. Ugyanígy belefér néhány pogácsa vagy egy kis sajtos rúd is. A lényeg, hogy ne lépd túl az aznapra szánt adagot!

Szóval tulajdonképpen a sütemény fogyaszt?

Nem. Viszont ha ügyes vagy, akkor hozzájárul a napi tápanyag beviteledhez, amihez fehérjére, zsírokra és szénhidrátokra is szükséged van. Attól, hogy napközben eszel egy szelet sütit, délután ugyanúgy elmehetsz kocogni vagy lemehetsz a kondi terembe.

BEMUTATKOZÁS

Minden termék, amit a cukrászdánk pultjában találsz, a saját kezünk munkája, saját üzemünkben készítjük ezeket munkatársainkkal együtt. Fontosnak tartjuk, hogy minden esetben kiváló minőségű alapanyagokat használjunk mind a hagyományos, mind pedig az általunk kitalált receptek esetében. Valójában csak olyan süteményeket gyártunk, amelyeket mi magunk is nagyon szeretünk. Ezért van az is, hogy valódi csokoládéból és igazi étcsokival dolgozunk, de imádjuk a hamisítatlan zamatos gyümölcsöket is, valamint az üzemben használt vajat és tejszínt is. Ettől olyan különleges.

HÍRLEVÉL

Légy naprakész hírlevelünkkel

Adatkezelési tájékoztatóÁltalános szerződési feltételekKapcsolat